Mossa

Als de seizoenen wisselen en we van de zomer de herfst inrollen, kan het nog een behoorlijke uitdaging zijn om ons goed te kleden op de fiets! ‘s Ochtends kleed je je tegen de schrille ochtendkou, een paar uur later blijk je veel te warm gekleed voor de herfstzon.
Bij te warm kleden aan de start eindig je als een mobiele sauna op de eerste klim van de dag. Gelukkig is dat effect bij de hierop volgende afdaling direct verdwenen. Het zweet verdampt, en het lijkt wel alsof je bevriest.
Start je echter niet warm genoeg, dan loop je het risico nooit echt lekker op te warmen. Bibberend op de fiets zitten is nooit leuk. Ook andere weersomstandigheden zoals mist, wind en regenstormen doen je steeds vaker snakken naar een volgauto, volgeladen met je gehele arsenaal aan fietskleding. Maar wij zijn geen professionals, en mijn vrouw weigert het resoluut.

Bij Parentini hebben we gezocht naar een oplossing voor deze problemen. Zo hebben we ’s werelds eerste “wonder” jersey ontwikkeld. De Parentini Mossa. Een jas met een ongelooflijke flexibiliteit. Door de juiste onderkleding te combineren met de meest geschikte Mossa, kun je jouw rit starten in de wetenschap dat je de kilometers die voor je liggen comfortabel zult afleggen.

De Mossa gebruikt de warmte die je produceert tijdens het fietsen. Hierdoor wordt het vocht dat je opgebouwd gebruikt als extra isolatielaag. De Mossa maakt gebruikt van intelligente technologie. Het zorgt ervoor dat er niet te veel vocht opgebouwd wordt. Precies genoeg om je warm te houden. Het overtollige vocht en warmte verdwijnt via de buitenlaag.

Wanneer je klimt fiets je langzamer, terwijl je meer energie verbruikt. Een gevolg hiervan is een hogere hartslag terwijl er minder luchtcirculatie plaatsvindt. Je kunt de temperatuur makkelijk reguleren door de rits van de Mossa een stukje open te doen. Zelfs een klein stukje zorgt voor een betere luchtcirculatie, waardoor de temperatuur zal dalen. Eenmaal boven rits je de Mossa snel en eenvoudig weer dicht, waardoor je heerlijk warm blijft in de afdaling.

Zodra het weer zich vervolgens van zijn slechtste kant laat zien, de wind draait vanuit het noorden of je fietst recht door een regenbui, blijf je je in de Mossa comfortabel voelen. Het speciale membraam laat geen koude wind door en is waterdicht. (let op: in zware regenval kan er water door de openingen van de jas komen. Zoals de kraag of de mouwen.) De Mossa wapent je tegen de regen dankzij een speciale Hydro behandeling. Deze zorgt ervoor dat waterdruppels van de Mossa afglijden.

Zoals gezegd zit het geheim van de Mossa’s functionaliteit (deels) in de Parentini onderkleding.

Iedereen zal zelf moeten experimenteren welke combinatie het beste werkt. Je zult snel ontdekken welke combinatie het beste voor jou werkt bij een bepaalde temperatuur. Onze tests wijzen uit dat de Mossa met de juiste onderkleding te dragen van 2 graden Celsius tot 18 graden Celsius.

Fietsers die het liever wat rustiger aan doen, produceren niet altijd genoeg warmte om de extra isolatielaag te creëren. Parentini wil graag iedere fietser kleden, ongeacht niveau.

Mocht je het toch nog fris hebben tijdens het fietsen, dan is alles wat je hoeft te doen is iets harder te gaan fietsen. Met de extra warmte zorgt de Mossa ervoor dat jouw core temperatuur snel omhoog gaat.

Zie onze video over de Mossa voor meer technische informatie.